Contact

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ariane

Arianevangeijn
 
ARIANE_logo_tagline.png
 

Over Ariane

Zelfzorg is de rode draad in mijn werk. In de hectiek van alle dag wordt de zelfzorg makkelijk vergeten. Tijdens mijn vroegere werk als wijkverpleegkundige merkte ik al wat de impact hiervan was. Mijn cliënten waren afhankelijk geworden van de zorg van buitenaf. Vaak konden ze met een aantal aanpassingen in hun levensstijl de draad voor een deel zelf weer oppakken. Met serieuze aandacht voor zelfzorg verbeterde hun welzijn en daarmee de zelfstandigheid.

Zelfzorg kreeg daarom een belangrijke plek in de yogalessen voor zwangeren en jonge moeders die ik daarna ging geven. Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Rondom de bevalling is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je tevens goed voor anderen kan zorgen. Dit geldt ook voor mijn werk als zelfzorg coach. Om anderen te kunnen begeleiden moet ik natuurlijk wel mijn eigen zelfzorg op orde hebben.

In 2017 en 2018 heb ik met veel plezier de inspirerende opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulent bij het Erasmus MC gedaan en afgerond. Daar heb ik veel geleerd op het  gebied van zelfzorg specifiek rondom de overgang.


Wat ik doe aan zelfzorg

Zelfzorg werd extra belangrijk voor me toen de grond onder mijn bestaan leek weggeslagen na een grote verandering. Het taoïsme; een eeuwenoude Chinese vitaliteitsleer, hielp me om een nieuw fundament te vinden in mezelf. Het dagelijks beoefenen hiervan is onderdeel van mijn zelfzorg gewoontes geworden. De rijkdom aan oefeningen uit het taoïsme integreer ik in de yogalessen die ik geef. Daarnaast zijn bewegen in de buitenlucht en tekenen, schilderen en collages maken heel belangrijk voor mijn welbevinden.

Natuurlijk laat ik de zelfzorg ook af en toe versloffen. Ik weet best dat ik goed in mijn vel zit als ik op mijn racefiets stap, een tekeningetje maak, of een blokje omloop tussen het werken door. Maar bij tijden laat ik me verleiden door de veelheid van de dingen die ik vind dat ik moet doen. En dan schiet de zelfzorg erbij in. Even kan ik het laten vieren, maar op een gegeven moment voel ik de urgentie om mijn zelfzorg weer serieus te nemen. Dan lokt de buitenlucht en spring ik op m’n fiets, om weer met een frisse blik mijn werk als zelfzorgcoach te kunnen doen.

Zicht op zelfzorg: vitaal en zelfstandig in het dagelijkse leven!


Ervaring

 

“Ariane is niet alleen spiritueel maar ook lekker praktisch. Deze oefeningen kan je ook in bed doen, zegt ze dan heerlijk luchtig. Daar heb je nog eens wat aan!” Emilie