Contact

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Bedrijfsimpressie Ariane20181029_063 uitsnede.jpg

Verpleegkundige Antroposofische zorg

Verpleegkundige Antroposofische zorg

Met mijn kennis uit de verpleegkunde antroposofische zorg kan ik je begeleiden om de zelfzorg te verbeteren. Merk je dat je ergens last van krijgt en denk je: er moet nu echt iets veranderen. Dan kan ik je daarbij helpen. Ik geef behandelingen waardoor je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Daarbij leer je om naar binnen waar te nemen. Zo kun je betere keuzes maken voor passende zelfzorg en voel je je vitaler.

De behandelingen zijn geschikt voor (jong-) volwassenen en ouderen maar ook voor baby’s en kinderen. Ik maak gebruik van de volgende verpleegkundige verzorging:

  • Ritmische inwrijvingen volgens de Wegman-/Hauschka- methode

  • Wikkels & kompressen


Ritmische inwrijvingen

Het is een warme, ronde en veilige aanraking van het lichaam. Het lijkt op een totale lichaamsmassage maar is veel zachter. Alleen dat deel van je lichaam waar de olie of zalf wordt aangebracht wordt ontbloot en direct weer toegedekt. Tot slot lig je na te rusten in een warme, stevige omhulling van een flanellen laken en wollen dekbed.


Wikkels & kompressen

Hierbij speelt de aandacht voor je warmtehuishouding ook een belangrijke rol. De wikkels en kompressen zijn van zuivere katoen of zijde. Ze worden in olie, zalf of thee gedrenkt en op de behandelplek aangebracht. De materialen die ik gebruik zijn natuurlijk en waar mogelijk biologisch. Ik kan je leren hoe je deze zelfzorgmethode makkelijk thuis kan toepassen.


Bedrijfsimpressie Ariane20181029_026 uitsnede.jpg

Naast de verpleegkundige behandelingen geef ik kleine adviezen en huiswerkopdrachtjes in zelfzorgobservaties. Vaak plannen we een aantal behandelingen achter elkaar want je lichaam heeft tijd nodig om deze zachte indrukken te verwerken. Bovendien heb je ook tijd nodig om de nieuwe zelfzorg eigen te maken.

De antroposofische zorg geeft - in aanvulling op de reguliere zorg - veel mogelijkheden om het zelfgenezend vermogen te ondersteunen. Maar het geeft ook de mogelijkheid om daar waar genezing niet meer mogelijk is klachten en eventuele bijwerkingen van reguliere medicatie te verzachten. Zo kunnen we samen een nieuwe balans voor je vinden waarbij je weer zo vitaal en zelfstandig mogelijk in het dagelijkse leven staat.

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.


Ervaringen

 

“De behandeling bij Ariane heeft me geholpen om langzaam weer eigendom te nemen over mijn lichaam en opnieuw vertrouwen te krijgen in mijn lijf. Annelies
~

In verband met een burn-out verlangde ik naar momenten om even helemaal niets te moeten en me over te geven aan aanraking, warmte en rust. Dat is gelukt door de verpleegkundige behandelingen bij Ariane. Het hielp me beter in contact met mijn lijf te blijven en om bewust te vertragen. Dat is iets wat ik ook na de behandeling heb meegenomen”. Els 

~

“Mijn zoontje van 3 sliep - al vanaf 6 maande oud - niet goed in en ook niet goed door. We hebben al veel adviezen opgevolgd maar niets werkte. Met behulp van Ariane’s advies hebben we doorgezet en zijn we uiteindelijk op een massage met kamilleolie gekomen. Vanaf de eerste keer merkte ik al een verschil. Hij viel namelijk als een blok in slaap en lijkt daardoor ook beter door te slapen. Hij vraagt er zelfs om na een drukke dag. Dank je wel voor de tip!” Carine

 

 
ARIANE_logo_tagline.png